Ultima ora: Evolutia retelelor bancare si a numarului de angajati

Ultima ora: Evolutia retelelor bancare si a numarului de angajati

Raportul asupra Stabilitatii Financiare realizat de Banca Nationala a Romaniei releva faptul ca, pe fondul efectelor crizei economice asupra activitatii de creditare, bancile autohtone si-au diminuat, la data de 30 iunie 2010, cu 2.068 persoane numarul de salariati si cu 265 numarul de unitati fata de perioada similara a anului anterior. Documentul prezinta evolutia acestor

Raportul asupra Stabilitatii Financiare realizat de Banca Nationala a Romaniei releva faptul ca, pe fondul efectelor crizei economice asupra activitatii de creditare, bancile autohtone si-au diminuat, la data de 30 iunie 2010, cu 2.068 persoane numarul de salariati si cu 265 numarul de unitati fata de perioada similara a anului anterior. Documentul prezinta evolutia acestor indicatori, evidentiind trendul descrescator consemnat inca de la finalul lui 2008. Interesant este faptul ca, in cazul retelelor teritoriale, tendinta de diminuare lina a numarului de agentii s-a transformat, incepand cu decembrie 2009, intr-o scadere abrupta. Practic, cea mai mare parte din regresul inregistrat de numarul de sucursale in ultimele 12 luni s-a infaptuit in perioada decembrie 2009 – iunie 2010, cand bancile au inchis mai mult de 200 de agentii. Amanunte privind planurile de dezvoltare ale retelelor teritoriale ale institutiilor de credit si despre politicile de resurse umane adoptate de banci sunt prezentate in cele doua studii de piata realizate de publicatia online www.bankingnews.ro: "Topul bancilor dupa reteaua teritoriala", disponibil contra cost aici si "Ce banci vor angaja in 2010 si in anii urmatori", disponibil contra cost aici.

Pe de alta parte, potrivit raportului intocmit de specialistii Bancii Centrale, din perspectiva numarului de unitati teritoriale la 100.000 de locuitori, sistemul bancar din tara noastra continua sa se situeze sub media europeana. "Gradul de intermediere financiara in Romania ramane mult sub media europeana si chiar sub valorile inregistrate de celelalte noi state membre ale UE. Trendul crescator al gradului de intermediere calculat ca pondere a activelor bancare in PIB a fost sustinut pana in anul 2008 in mare parte de ritmul ridicat de crestere al creditului neguvernamental, insa pentru 2009, cresterea nivelului acestui indicator se datoreaza, in principal, efectului scaderii PIB si nu majorarii volumului activelor", se precizeaza in analiza BNR. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos