Targul Intreprinderilor Mici si Mijlocii “TIMM 2006” si-a deschis portile

Targul Intreprinderilor Mici si Mijlocii  “TIMM 2006” si-a deschis portile

Cea de-a cincea editie a Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii “TIMM 2006” si-a deschis portile la Romexpo (pavilioanele 2 si 12) in perioada 4-6 mai. La deschiderea oficiala a targului au participat… presedintele Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie,  Eugen Ovidiu Chirovici si vicepremierul George Copos. Evenimentul a culminat cu taierea panglicii de cele

Cea de-a cincea editie a Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii “TIMM 2006” si-a deschis portile la Romexpo (pavilioanele 2 si 12) in perioada 4-6 mai. La deschiderea oficiala a targului au participat… presedintele Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie,  Eugen Ovidiu Chirovici si vicepremierul George Copos. Evenimentul a culminat cu taierea panglicii de cele doua oficialitati, dupa care a urmat o vizita prin cele doua pavilioane ale targului. …

 

Spre deosebire de alte editii, in acest an a fost amenajat un spatiu de expozitie dedicat intreprinderilor producatoare si prestatoare de bunuri si servicii, pentru a-si promoveaza produsele. Cu aceasta ocazie, George Copos i-a salutat si incurajat pe reprezentantii firmelor expozante din perspectiva integrarii europene.

In opinia presedintelui agentiei ANIMMC, aceasta editie doreste sa asigure participantilor accesul la informatii privind solutii si alternative de finantare, precum si posibilitatea de a obtine raspunsuri la problemele cu care se confrunta. El a mai spus ca editia din acest an reprezinta un moment important pentru micii intreprinzatori, avand in vedere ca mai sunt doar cateva luni pana la raportul de tara privind integrarea europeana. De asemenea, a amintit si de problemele cu care se confrunta firmele mici si mijlocii, care sunt oprimate de birocratie si controale abuzive.

La randul sau, vicepremierul George Copos a facut un apel catre agentii economici pentru a cheltui fondurile acordate intreprinderilor mici si mijlocii prin programele ANIMMC. „Pentru acest an au fost alocate 2.456 de miliarde de lei, iar pentru fondul de garantare 1.700 miliarde lei. Din aceasta suma au fost cheltuiti 1.221 de miliarde lei”, a precizat George Copos.

In primele doua luni ale anului, Romania a primit un miliard de euro investitii straine directe, aproape dublu fata de anul trecut. Totodata, vicepremierul a salutat intentia tot mai multor banci de a veni cu programe speciale pentru cei care vor sa intre in mediul de afaceri. In acest context, a sugerat bancii Eximbank (al carei capital social a fost majorat) sa vina cu instrumente de finantare derivate, cu programe pentru IMM-uri. In prima zi a targului, cei interesati au putut asista la prezentarea programelor de finantare pentru IMM-uri.

Nicoleta Margineanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos