Salariile bancherilor, cele mai drastice scaderi

Salariile bancherilor, cele mai drastice scaderi

Nu este un banc, este adevar si statistica! Dupa ani la rand in care bancherii au fost privilegiati, astazi vorbim de scaderi inimaginabile pentru "muncitorii" sistemului financiar. In prima luna din 2009, cele mai mari lefuri nete au fost platite in activitatile de transporturi aeriene (3.272 lei, 773 euro), iar cele mai mici in hoteluri

Nu este un banc, este adevar si statistica! Dupa ani la rand in care bancherii au fost privilegiati, astazi vorbim de scaderi inimaginabile pentru "muncitorii" sistemului financiar. In prima luna din 2009, cele mai mari lefuri nete au fost platite in activitatile de transporturi aeriene (3.272 lei, 773 euro), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (757 lei, 179 euro) potrivit statisticilor date astrazi publicitatii de INS. Castigul salarial mediu net a scazut in ianuarie cu peste 25% in fabricarea substantelor si a produselor chimice, fabricarea produselor din tutun, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), extractia minereurilor metalifere, transporturi pe apa, cu 20%-22% in alte activitati extractive, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, industria metalurgica, captarea, tratarea si distributia apei. Alte scaderi importante, intre 15% si 20%, au avut loc in ianuarie in activitatile de extractie a petrolului brut si a gazelor naturale, cercetare-dezvoltare, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor mijloace de transport, administratie publica, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, mai arata datele INS.

Concluzii:

Angajatii din sectorul intermedierilor financiare au suferit cea mai mare scadere a salariului mediu net in luna ianuarie, respectiv de 25% fata de decembrie, alaturi de producatorii de substante chimice si producatorii de tutun.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos