MFP anunta imprumuturi 8 mld. lei in 2007

Ministerul Finantelor Publice ar putea imprumuta anul viitor pana la opt miliarde de lei ( 2,3 miliarde de euro) de pe piata interna si ar putea reveni pe pietele internationale de capital, cu emisiuni de titluri de circa 500 de milioane de euro. Volumul total al imprumuturilor care ar putea fi lansate prin emisiuni de

Ministerul Finantelor Publice ar putea imprumuta anul viitor pana la opt miliarde de lei ( 2,3 miliarde de euro) de pe piata interna si ar putea reveni pe pietele internationale de capital, cu emisiuni de titluri de circa 500 de milioane de euro. Volumul total al imprumuturilor care ar putea fi lansate prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna in anul 2007 este de opt miliarde de lei, sub forma de certificate de trezorerie cu scadenta de 6 si 12 luni si obligatiuni de stat de tip benchmark, cu scadente de trei, cinci si zece ani, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Pentru acest an, Finantele au programat exclusiv imprumuturi pe piata interna, in valoare maxima de 4,15 miliarde de lei. Toate emisiunile au fost anulate, in conditiile in care bugetul de stat a inregistrat excedent in fiecare luna. Dupa primele zece luni ale anului, executia bugetara indica un excedent de 2,04% din PIB, in conditiile in care Guvernul a aprobat un plafon al deficitului anual de 2,5% din PIB.
in 2007, Ministerul Finantelor va anunta trimestrial maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv, precum si alte elemente specifice.

Pentru certificatele de trezorerie licitatiile vor fi organizate in a treia saptamana din luna, avand ca data de licitatie ziua de luni si data de decontare ziua de miercuri, in timp ce pentru obligatiunile de stat de tip benchmark licitatiile vor fi organizate in prima saptamana a lunii, avand ca data de licitatie ziua de joi si data de decontare ziua de luni, se precizeaza in comunicat.

Pentru primul trimestru al anului 2007, anuntul va fi publicat in prima parte a lunii ianuarie 2007.

In functie de oportunitatile oferite de evolutiile pietelor financiare, Ministerul Finantelor are in vedere si posibilitatea emiterii de titluri de stat pe pietele internationale de capital, de circa 500 de milioane de euro.
in 2007 nu vor fi lansate insa certificate de trezorerie pentru populatie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos