Ionut Costea: Obiectivul strategic al EximBank este sustinerea intrarii exportatorilor pe piete noi si mai riscante

Ionut Costea: Obiectivul strategic al EximBank este sustinerea intrarii exportatorilor pe piete noi si mai riscante

Sustinerea patrunderii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante – precum Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu sau spatiul ex-sovietic – este unul dintre obiectivele strategice ale EximBank pentru perioada 2012 – 2016, banca oferind solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank, cu ocazia

Sustinerea patrunderii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscanteprecum Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu sau spatiul ex-sovieticeste unul dintre obiectivele strategice ale EximBank pentru perioada 2012 – 2016, banca oferind solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank, cu ocazia participarii la Reuniunea anuala a diplomatiei romane.

”In actualul context european si international, in actualele conditii globale de recesiune economica, consider ca este timpul ca exportatorii romani sa se indrepte cu mai mult curaj catre economiile emergente si catre cele in curs de dezvoltare. Chiar daca aceasta presupune asumarea unor riscuri mai mari comparativ cu spatiul european. Si spun acest lucru pentru ca politica EximBank de acoperire a riscurilor asociate acestor tranzactii internationale aduce un plus de valoare si de credibilitate in sustinerea oficiala a proiectelor companiilor romanesti”, a mai spus Ionut Costea.

Presedintele EximBank a punctat faptul ca banca poate oferi exportatorilor romani un set de produse cu care acestia isi pot diminua semnificativ potentialele riscuri. EximBank asigura riscurile de neplata asociate contractelor de export pentru pietele non-UE sau in state nemembre OECD, precum si riscurile asociate investitiilor romanesti in strainatate. ”Putem fi un partener valoros pentru exportatorii care cauta piete in afara spatiului european, iar faptul ca am acordat garantii de internationalizare in valoare de peste 500 de milioane de euro pentru Brazilia si Rusia vine ca o confirmare a acestui lucru”, a mai spus Ionut Costea.

Oficialul EximBank a reafirmat disponibilitatea de colaborare a institutiei pe care o conduce cu ambasadorii si cu consilierii economici din misiunile diplomatice ale Romaniei pentru identificarea de noi posibilitati de colaborare astfel incat, impreuna, cele doua parti sa poata oferi solutii complete pentru dinamizarea relatiilor internationale de cooperare economica.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiunefinantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos