IMM-urile ar putea beneficia de suspendarea platii imprumuturilor la banci pentru un an

IMM-urile ar putea beneficia de suspendarea platii imprumuturilor la banci pentru un an

Mircea Geoana a propus suspendarea pentru o perioada de 12 luni a platii imprumuturilor contractate de companii la banci pe termen mediu si lung, in cadrul unei intalniri la care au participat si prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, seful ARB Radu Gratian Ghetea si presedintele AOAR Florin Pogonaru. Aceeasi masura a fost aplicata si in Italia,

Mircea Geoana a propus suspendarea pentru o perioada de 12 luni a platii imprumuturilor contractate de companii la banci pe termen mediu si lung, in cadrul unei intalniri la care au participat si prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, seful ARB Radu Gratian Ghetea si presedintele AOAR Florin Pogonaru. Aceeasi masura a fost aplicata si in Italia, "raspunzand la principala problema pe care sectorul privat o reclama – lipsa de lichiditati". Conform sefului PSD, o asemenea masura va reprezenta un balon de oxigen pentru companiile aflate in lipsa de lichiditati. Liderul PSD Mircea Geoana a explicat ca masura de suspendare pe 12 luni a platii creditelor pe termen mediu si lung se va aplica intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), adica societatilor cu mai putin de 250 de angajati, cifra de afaceri mai mica de 50 de milioane de euro si active sub 25 milioane de euro.

Intreruperea platilor nu va fi aplicabila pentru creditele aflate deja in intarziere foarte mare la plata imprumuturilor bancare, adica cele din categoria "indoielnic" si "pierdere". Modelul adoptat acum cateva zile in Italia urmeaza sa fie discutat si "adaptat la realitatile romanesti", spune Mircea Geoana. Acesta a mai propus extinderea termenului de intarziere dupa care un credit intra in categoria “pierdere”, de la 90 la 180 de zile. Geoana a precizat ca sprijina acest proiect, dar nu neaparat din punct de vedere politic, pentru ca partidele aflate la guvernare nu au deocamdata niciun rol: masura trebuie sa fie implementata de bancile comerciale, cu acordul Bancii Nationale. Guvernul va interveni doar in cazul in care ar fi nevoie de modificari legislative, a precizat Geoana.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos