Gigi Becali pentru BankingNews: “Vreau sa fac din CEC banca numarul unu”

Gigi Becali pentru BankingNews: “Vreau sa fac din CEC banca numarul unu”

De obicei cand il suni pe Gigi Becali daca nu iti recunoaste numarul de telefon nu iti va raspunde. Este o practica ce s-a dovedit a fi reala si in cazul meu. Am aflat insa ca exista o “portita”: trimiti mai intai un SMS, spui ce vrei si cine esti si te va suna el.

De obicei cand il suni pe Gigi Becali daca nu iti recunoaste numarul de telefon nu iti va raspunde. Este o practica ce s-a dovedit a fi reala si in cazul meu. Am aflat insa ca exista o “portita”: trimiti mai intai un SMS, spui ce vrei si cine esti si te va suna el. Ma numar printre cei ‘norocosi’: Gigi Becali a sunat sa-mi explice cum e cu CEC-ul. … Am aflat astfel de ce vrea sa cumpere CEC-ul si ce va face in cazul in care va castiga licitatia.

Intrebat despre motivul pentru care a luat hotararea de a participa la licitatia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni, patronul clubului Steaua a raspuns raspicat: “CEC-ul este o banca romaneasca si dorinta mea este sa ramana in continuare o banca romaneasca. Eu as fi licitat de la inceput, dar atunci nu am avut banii necesari. Acum ii am. Si de aceea am declarat ce am declarat”.

Gigi Becali a mai afirmat ca ar dori ca oferta financiara sa primeze, recunoscand in acelasi timp ca nu are experienta necesara administrarii unei institutii bancare: “Eu nu am pregatit un plan de dezvoltare cu care sa particip la aceasta licitatie. V-am spus nu am experienta in domeniu. Dar daca am 500 de milioane cu care vreau sa cumpar CEC-ul, de ce sa nu o fac? Pentru ca eu vreau sa fac din CEC banca numarul unu in Romania. Daca CEC-ul va fi banca numarul unu, atunci vor putea vorbi de credite, de fonduri de investitii de care vom dispune. Si pentru ca CEC-ul sa devina banca numarul unu sunt dispus sa fac investitii de cat va fi nevoie”, ne-a precuizat noul petitor al celei mai vechi banci romanesti.

Intrebat pe care dintre cele doua banci participante la privatizarea CEC (n.r. – National Bank of Greece si OTP Bank!) o prefera, Gigi Becali a fost de neinduplecat sustinand din nou faptul ca CEC-ul ar trebui castigat de romani. “Eu vreau ca CEC sa fie castigat de romani. Pentru ca CEC-ul este romanesc. Nici nu stiu de ce a fost permisa  la licitatie oferta bancilor straine. Domnule, CEC-ul trebuie sa ramana in continuare 100% romanesc, pentru ca in momentul de fata tara asta nu are nici o banca puternica cu capital 100% romanesc”, a conchis Gigi Becali.

Comentati si voi despre posibilitatea unui CEC romanesc aici.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos