Fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK a avut loc. Ce urmeaza

Fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK a avut loc. Ce urmeaza

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Eurobank EFG, intrunita astazi, a decis fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK SA, cu o majoritate de 98,06% din voturile reprezentate. Entitatea rezultata va functiona sub noua denumire comerciala de Alpha Eurobank.   Fuziunea celor mai mari doua banci private din Grecia este “o decizie istorica, care are puterea de

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Eurobank EFG, intrunita astazi, a decis fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK SA, cu o majoritate de 98,06% din voturile reprezentate. Entitatea rezultata va functiona sub noua denumire comerciala de Alpha Eurobank.

 

Fuziunea celor mai mari doua banci private din Grecia este “o decizie istorica, care are puterea de a schimba regulile jocului si care sporeste capacitatea tarii de a depasi criza, stabilizeaza sistemul bancar si transmite un mesaj pozitiv cu privire la economia Greciei si a societatii”, a declarat Dl. Nicholas Nanopoulos, CEO, Eurobank EFG.

 

Cooperarea, unirea fortelor si progresul comun sunt imperative in aceste zile”, a declarat Dl. Nanopoulos. Totodata a subliniat faptul ca "planul de fuziune a Eurobank si Alpha Bank, anuntat la sfarsitul lunii august, arata ca suntem in avangarda spiritului vremii, ca prin aceasta initiativa strategica nu ne adaptam doar circumstantelor, ci le depasim in mod dinamic .”

 

Dl. Nanopoulos a prezentat in detaliu cifrele si avantajele comparative ale noii Banci. "Unindu-si fortele, cele mai mari doua banci private din Grecia creaza un grup bancar privat robust si dinamic, Alpha Eurobank, care va fi bine pozitionat atat in Grecia, cat si la nivel regional. Acesta va avea un acces mai mare pe pietele internationale, credibilitate si eficienta mai ridicate si va genera astfel valoare pe termen lung pentru actionarii si clientii sai, precum si perspective pentru angajati”.

CEO-ul Eurobank EFG a declarat ca fuziunea este “o combinatie ideala a abilitatilor si competentelor resurselor umane din cadrul celor doua banci, a valorilor si a standardelor lor de afaceri.” De asemenea, a subliniat ca noua Banca va deveni in mod automat cea de-a 23-a mare banca din zona Euro, cu active totale de 145 miliarde de euro, credite de 98 miliarde de euro si depozite de 68 miliarde de euro. Aceasta va avea o retea de 2.300 de sucursale si un numar de 34.000 de angajati.

 

Dl. Nanopoulos a evidentiat sinergiile create in urma acestei fuziuni si faptul ca Alpha Eurobank “va fi in masura sa furnizeze sinergii ample in valoare de aproximativ 650 milioane de euro, care vor fi atinse integral in urmatorii 3 ani si care sunt substantiale fata de dimensiunea noii entitati. Sinergiile constituie unul dintre avantajele majore ale fuziunii, generand pe termen lung o valoare semnificativa pentru actionari. Acest important demers include un program bine structurat de imbunatatire a capitalului. Intentionam sa continuam utilizarea initiativei private si a pietelor ca surse de capital. Decizia de a fuziona nu este dictata doar de circumstante, ci este corelata in mod direct cu interesul si perspectivele actionarilor, clientilor si personalului nostru. Aceasta fuziune este o alegere care ne face mai puternici in fata provocarilor viitoare, inclusiv a celor ce tin de crestere si dezvoltare. Fuziunea ne face mai puternici pentru a contribui atat la progresul tarii noastre, cat si al regiunii.”

 

AGEA a intrunit un cvorum de 57,36% din capitalul social ordinar varsat, corespunzator unui numar de 317.145.899 actiuni ordinare. Actionarii posesori a 310.996.643 actiuni (56,24% din capitalul social cu drept de vot) au aprobat fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK S.A. (“Alpha” sau “Alpha Eurobank” sub noua sa denumire comerciala) prin absorbtia primeia de catre cea de a doua, si Proiectul Acordului de Fuziune cu o rata de schimb de 7 actiuni ale Eurobank pentru 5 actiuni noi Alpha Eurobank si 1 actiune noua Alpha Eurobank pentru fiecare 1 actiune Alpha detinuta. Numarul total de actiuni corespunzatoare voturilor valide a fost de 310.999.283.

 

Actionarii Eurobank au fost totodata informati asupra subiectelor referitoare la fuziune aflate pe ordinea de zi AGEA Alpha Bank. AGEA Eurobank a descarcat Consiliul de Administratie si Auditorii, pentru perioada 01.01.2011 si pana in data Adunarii Generale, de orice responsabilitate in ceea ce priveste decizia referitoare la aprobarea fuziunii, pregatirea si implementarea acesteia.

 

Dupa primirea aprobarilor din partea Adunărilor Generale si respectiv adunarilor speciale ale actionarilor detinatori de actiuni preferentiale (Statul Elen) ale bencilor care fuzioneaze, a Bencii Greciei, Comisiei Elene de Concurenta si Ministerului Dezvoltarii, Competitivitatii si Transportului Maritim, fuziunea va fi finalizata prin inregistrarea in Registrul Societatilor pe Actiuni de catre Ministerul abilitat, fapt care se preconizeaza a avea loc in urmatoarele saptamani.

 

Dupa aceasta inregistrare, actiunile Eurobank vor inceta sa mai fie tranzactionate la Bursa din Atena.

In termen de o saptamana de la data intreruperii tranzactionarii actiunilor Eurobank, noile actiuni ordinare Alpha Eurobank, emise ca urmare a majorarii de capital social datorita fuziunii, vor incepe sa fie tranzactionate la Bursa din Atena. Actionarii vor fi notificati de catre Alpha Eurobank printr-un comunicat de presa si prin Bursa din Atena.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos