Din lipsa de economii, cei mai multi clienti doresc credit ipotecar fara avans

Din lipsa de economii, cei mai multi clienti doresc credit ipotecar fara avans

Apetitul romanilor pentru creditare si mai putin pentru economisire este evidentiat inca o data. Asa stau lucrurile cel putin in randul celor care utilizeaza Internetul si au votat in cadrul sondajului initiat de BankingNews. Astfel, aproape jumatate (49,46%) din cei 734 de cititorii care au votat pana ieri spun ca ar prefera sa se imprumute

Apetitul romanilor pentru creditare si mai putin pentru economisire este evidentiat inca o data. Asa stau lucrurile cel putin in randul celor care utilizeaza Internetul si au votat in cadrul sondajului initiat de BankingNews. Astfel, aproape jumatate (49,46%) din cei 734 de cititorii care au votat pana ieri spun ca ar prefera sa se imprumute pentru achizitionarea unei locuinta fara sa achite avans.

Contractarea unui credit cu o contributie proprie mai mica de 25% sau chiar zero este posibila din luna mai, cand BNR a acordat primei banci (Alpha Bank) avizul pe normele proprii de creditare. Au urmat apoi BRD, Volksbank, BCR, ATE Bank si Banca Transilvania. Acestora se adauga ING Bank, care si-a relaxat conditiile de creditare fara sa aiba nevoie de aprobarea BNR, intrucat functioneaza ca sucursala a bancii olandeze si se supune astfel bancii centrale din aceasta tara. Desi un procent asa de mare din respondenti spun ca prefera contractarea unui credit imobiliar / ipotecar fara avans, trebuie stiut ca aceasta facilitate nu se regaseste la toate bancile care si-au flexibilizat produsele de creditare. De asemenea, conditiile cerute de banci pentru avans zero sunt destul de restrictive, limitand sensibil numarul celor care au sanse sa se califice pentru un astfel de produs (afla mai multe de aici). Insa, dupa cum se observa, doritorii sunt numerosi.

In ceea ce priveste cealalta jumatate a respondentilor, cei mai multi dintre ei sunt dispusi sa contracteze un imprumut pentru locuinta cu avans de 10%. Pentru nivelurile de avans de 5%, 15% si 25% au raspuns un numar aproximativ egal de participanti la sondaj, respectiv 7,08%, 7,63% si 6,4%. Se remarca faptul ca mai multi respondenti decat in precedentele 3 cazuri au economii si sunt dispusi sa achite un avans mai mare de 25% (10,35%). Noile oferte de credite ‘relaxate’ ale bancilor prevad diferite paliere pentru avans sau un nivel standard al acestuia. In general, acest nivel in functie de care conditiile de creditare se modifica este de 15%. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos