Cum te scapa bancile de datorii…

Cum te scapa bancile de datorii…

Esti un om ocupat … Lucrezi pana seara tarziu, iar achitarea datoriilor tale e o adevarata corvoada! Ai o gramada de facturi si nu prea are cine sa le plateasca! – Te-ai saturat de cozile de la ghiseele bancilor sau cele ale furnizorilor de utilitati. Daca te regasesti intr-una dintre aceste situatii este bine sa

Esti un om ocupat … Lucrezi pana seara tarziu, iar achitarea datoriilor tale e o adevarata corvoada! Ai o gramada de facturi si nu prea are cine sa le plateasca! – Te-ai saturat de cozile de la ghiseele bancilor sau cele ale furnizorilor de utilitati. Daca te regasesti intr-una dintre aceste situatii este bine sa stii ca unele banci te pot scapa de tot acest stres, prin serviciile de plati programate … Practic, tu poti mandata banca sa achite in locul tau toate datoriile tale: rate de credit sau leasing, utilitati publice, facturile de telefon etc. Simplu si confortabil…

Avantajele produsului "plati programate"

Cel mai important atu al acestui serviciu inovator este reprezentat de economisirea timpului, pentru ca nu mai este necesara prezenta ta la banca sau la furnizorul de servicii. Apeland la platile programate eviti riscul neplatii la timp a unor furnizori si ai siguranta ordonarii si fluidizarii platilor curente. Nu trebuie pierdute din vedere eventualele inconveniente ce pot aparea atunci cand vrei sa achiti o factura, generate de aglomeratie.

Cum "luxul" (in cazul nostru comoditatea de care te bucuri!) se plateste, aceste servicii bancare sunt purtatoare de comisioane. Beneficiarul unui asemenea serviciu nu are de facut decat sa-si deschida un cont la o banca si sa semneze o conventie prin care mandateaza institutia sa achite toate platile periodice. Mai apoi, trebuie sa vegheze asupra soldului acelui cont, pentru ca banca sa aiba permanent la dispozitie banii necesari platilor consemnate de tine. Este de precizat insa ca acest serviciu poate fi considerat destul de elitist in conditiile in care marea majoritate a romanilor prefera de multe ori sa amane achitarea unor facturi sau datorii din lipsa de bani.
 
Bancile care-ti achita la timp facturile

Raiffeisen Bank este ultima banca ce a lansat un asemenea serviciu, denumit FixPay, pentru care se realizeaza efectuarea automata de plati in sume fixe in lei, din contul curent al clientului platitor catre alte conturi curente sau de economii.

Serviciul poate fi utilizat pentru diverse plati lunare fixe: rate (locuinta, masina, mobila etc), chirii, prime de asigurare, cotizatii, respectiv orice plata fixa cu caracter regulat. Alte banci care dispun de servicii de plati programate sunt ABN Amro Bank, BCR, BRD, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, HVB Bank si UniCredit.

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos