Credite de la Banca Transilvania cu rata de pana la 70% din venit

Credite de la Banca Transilvania cu rata de pana la 70% din venit

Banca Transilvania a primit aprobarea BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare, conform carora gradul de indatorare a persoanelor fizice imprumutate de banca poate sa ajunga la un maxim de 70%. Potrivit comunicatului de presa remis de banca, noile norme au in vedere atat creditele imobiliare / ipotecare, cat si creditele de consum: creditele pentru

Banca Transilvania a primit aprobarea BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare, conform carora gradul de indatorare a persoanelor fizice imprumutate de banca poate sa ajunga la un maxim de 70%. Potrivit comunicatului de presa remis de banca, noile norme au in vedere atat creditele imobiliare / ipotecare, cat si creditele de consum: creditele pentru nevoi personale, creditele auto, creditele pe card etc. si vor intra in vigoare incepand cu 15 august a.c., urmand ca pana atunci sa fie aliniate platformele existente la noile conditii si sa fie asigurat suportul integral din partea specialistilor bancii, pentru clienti.

Gradul de indatorare, care poate fi cuprins intre 45% si 70%, va fi stabilit pe baza unei matrici care are la baza doua criterii: primul are in vedere categoria in care se incadreaza clientul, rezultata prin aplicarea unui sistem de scoring adoptat de banca, precum si de istoricul de plata al solicitantului de credit (conform datelor din Biroul de Credit, CRB), al doilea criteriu luand in calcul veniturile pe familie. Referindu-se la aceste criterii, Gabriela Nistor – Director Retail Banking – precizeaza: “Strategia noastra a urmarit ca prin aplicarea noilor norme sa nu dezavantajam clientii cu venituri mici. Mai mult, am urmarit ca persoanele cu venituri medii si mari sa beneficieze de un acces semnificativ relaxat la credit”.

Astfel, o familie ai carei membri au venituri la nivelul salariului mediu pe economie, pot obtine credite cu 20% pana 40% mai mari, in functie de tipul creditului. De exemplu, pentru un credit imobiliar pe 30 ani, cu dobanda de 6,5%, o familie cu venituri nete totale de 1.900 lei poate beneficia de un credit in valoare de 95.000 lei, fata de 78.800 lei cat putea accesa pana acum. In cazul unui credit de nevoi personale cu garantie imobiliara, pentru acelasi nivel de venituri, cresterea este si mai mare: 22.000 lei in plus. Pe masura cresterii veniturilor, impactul este si mai puternic, astfel incat la venituri pe familie de peste 2.000 euro suma accesata se poate chiar dubla fata de conditiile de pana acum.

Cheltuielile minime de subzistenta luate in calcul conform noilor norme sunt de 245 lei / membru de familie, pentru primii trei membri ai familiei, iar incepand cu a patra persoana se considera 150 lei / membru de familie.

Un alt avantaj pentru clientii Bancii Transilvania este faptul ca, in cazul creditelor imobiliare / ipotecare, avansul standard coboara de la 25% la 15%. Banca are in pregatire si produse la care avansul va fi 0, pentru care costurile vor fi, desigur, sensibil mai mari, diferentierea fata de concurenta urmand a fi evidenta prin reducerea cerintelor de acoperire cu garantii la doar 100% din valoarea creditului si, in plus, nu va fi nevoie de o garantie imobiliara suplimentara.

“Avem deja semne de la clientii nostri ca relaxarea creditelor BT va avea un impact puternic in cresterea volumelor de credite pentru persoanele fizice. De asemenea, pregatim si o relansare a tuturor produselor de creditare destinate segmentului retail si suntem increzatori ca si cota de piata se va mentine in trendul crescator de pana acum” precizeaza Robert Rekkers – director general, Banca Transilvania.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos