CEC a reusit anul trecut sa stopeze declinul cotei de piata

CEC a reusit anul trecut sa stopeze declinul cotei de piata

Creditul neguvernamental ar putea inregistra anul acesta o incetinire a cresterii fata de anul trecut, apreciaza presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, intr-un interviu acordat publicatiei Financiarul. Factorii ce pledeaza pentru o reducere a dinamicii creditarii sunt restrictivitatea in crestere a politicii monetare, restrangerea accesului bancilor la finantarile de pe

Creditul neguvernamental ar putea inregistra anul acesta o incetinire a cresterii fata de anul trecut, apreciaza presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, intr-un interviu acordat publicatiei Financiarul. Factorii ce pledeaza pentru o reducere a dinamicii creditarii sunt restrictivitatea in crestere a politicii monetare, restrangerea accesului bancilor la finantarile de pe pietele externe si manifestarea unei volatilitati crescute a ratelor de schimb si a ratelor dobanzii.

Pe de alta parte, seful CEC considera ca anul 2008 ar putea aduce o consolidare a economisirii pe segmentul persoanelor fizice. Bancile au dat inca din primele zile ale acestui an semnale de incurajare a economisirii, numerosi jucatori din piata adoptand masuri de majorare a dobanzilor la depozite si lansand produse noi pe acest segment. BCR, Banca Transilvania, OTP Bank, UniCredit Tiriac, Bancpost, Banca Romaneasca, Volksbank, Alpha Bank sau Procredit Bank se numara printre bancile care si-au imbunatatit oferta pe segmentul economisirii.

In ceea ce priveste rezultatele obtinute anul trecut de CEC, Ghetea spune ca banca a inregistrat o imbunatatire a profitabilitatii de aproape 130% fata de 2006, pana la 92 mil. lei. In acelasi timp, CEC a reusit sa stopeze declinul cotei de piata, pe fondul cresterii activelor cu 46%, pana la 10,3 mld. lei (aproape 3 mld. euro). Banca se afla la sfarsitul anului trecut pe locul 9 in clasamentul bancilor, aceeasi pozitie pe care a incheiat si anul 2006, cand  a inregistrat o cota de piata de 4,1% cu active de 2,1 mld. euro

CEC si-a atins, la finele lui 2007, atat obiectivele cantitative, cat si pe cele care au vizat restructurarea bancii in etapa actuala, adica eficientizarea si modernizarea activitatii, precum si fidelizarea clientelei, a arata Ghetea.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos