Cat de competenti sunt noii bancheri?

Cat de competenti sunt noii bancheri?

Conditiile pentru a candida la un post de consilier de credite intr-o banca sunt minime. Explicabil, de vreme ce nevoia de personal a bancilor este foarte mare si trebuie sa tina pasul cu extinderea teritoriala. Statistica oficiala ne arata ca numai in 2007 numarul angajatilor din banci a crescut cu peste 7.500. Un alt fenomen

Conditiile pentru a candida la un post de consilier de credite intr-o banca sunt minime. Explicabil, de vreme ce nevoia de personal a bancilor este foarte mare si trebuie sa tina pasul cu extinderea teritoriala. Statistica oficiala ne arata ca numai in 2007 numarul angajatilor din banci a crescut cu peste 7.500.

Un alt fenomen ce se manifesta pe piata fortei de munca din sectorul bancar este migratia personalului. Cifre exacte despre fenomen nu exista, estimarile privind amploarea lui fiind destul de variate. Unele voci spun chiar ca migratia intre banci antreneaza o patrime din personal. Daca facem o medie a estimarilor (care variaza intre 12% si 25%), ajungem la concluzia ca numarul celor care au sarit din banca in banca anul trecut a fost de peste 10.000, in conditiile in care la finalul lui 2007 erau 65.000 de angajati in banci. Bancherii spun ca migreaza cu precadere cei cu o experienta destul de redusa (1-2 ani), manati de dorinta de a avansa repede si de a castiga mai mult.

Cele doua fenomene ridica semne de intrebare asupra calitatii profesionale a unei parti a angajatilor din banci (sau bancherilor, daca e sa scurtam, desi sensul termenului nu e chiar asa de extins). Reusesc bancile se instruiasca persoanele venite din afara sistemului destul de repede si eficient, pentru a fi pregatite atunci cand vor intra in paine, mai ales ca mai nou cerintele pentru angajare sunt reduse? Mai multe pe www.bankingblog.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos