Bugetarii au 20% din creditele din Romania. Cum vor fi afectate bancile?

Bugetarii au 20% din creditele din Romania. Cum vor fi afectate bancile?

O cincime de creditele destinate populatiei au fost acordate de banci salariatilor din sectorul public, ceea ce reprezinta aproximativ 20 de miliarde de lei (4,8 miliarde euro), potrivit datelor BNR. Surse din piata bancara au declarat pentru Mediafax ca datele culese de banca centrala arata o dispersie semnificativa, unele banci avand o pondere spre 10%,

O cincime de creditele destinate populatiei au fost acordate de banci salariatilor din sectorul public, ceea ce reprezinta aproximativ 20 de miliarde de lei (4,8 miliarde euro), potrivit datelor BNR. Surse din piata bancara au declarat pentru Mediafax ca datele culese de banca centrala arata o dispersie semnificativa, unele banci avand o pondere spre 10%, in timp ce altele au finantat bugetari in proportie de 25% din totalul imprumuturilor acordate populatiei.

Potrivit bancherilor, in cel mai pesimist scenariu, cu intrarea in incapacitate de plata a jumatate dintre clientii din sistemul public, solvabilitatea medie a bancilor nu va scadea sub 10%, comparativ cu 14,7% in prezent.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos