Bancile apeleaza la tunning pentru creditul auto

Bancile apeleaza la tunning pentru creditul auto

Masina mult ravnita poate ajunge la tine acasa prin acest tip de credit. Special creat pentru achizitia de autovehicule noi sau second-hand, creditul auto este printre cele mai cautate pe piata. De fapt, un studiu BCR, arata ca este al doilea tip de credit, dupa cel de nevoi, la mare cautare printre romani. Oferta bancilor

Masina mult ravnita poate ajunge la tine acasa prin acest tip de credit. Special creat pentru achizitia de autovehicule noi sau second-hand, creditul auto este printre cele mai cautate pe piata. De fapt, un studiu BCR, arata ca este al doilea tip de credit, dupa cel de nevoi, la mare cautare printre romani. Oferta bancilor este mult mai variata in ultima perioada, mai ales ca au concurenta. Piata are din ce in ce mai multi dealeri. Unii dintre acestia au creat banci si facilitati pentru a accede la un astfel de credit. Un exemplu concludent este Porsche, care a atras dupa ea (automat) o banca specializata pe un astfel de credit: Porsche Bank. Aceasta se ocupa numai cu astfel de “tranzactii” pe cand celelalte institutii bancare mai au si alte cateva zeci de produse de rezolvat.

Porsche Bank detine astfel un loc important pe piata de specialitate si cum era de asteptat ofera produse competitive. Oferta sa, avand ca tinta in special marcile importate de catre grupul VW – Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, respectiv Porsche, are dobanzi dintre cele mai atractive de pe piata creditelor auto, in trei tipuri de valuta. Astfel, la imprumutul in lei, banca ofera o dobanda fixa pe toata perioada creditarii de numai 10,95% iar la imprumuturile in euro de 9,5%, dobanda variabila si actualizata la fiecare 6 luni. O caracteristica unica a bancii pe piata creditelor auto din Romania o reprezinta posibilitatea contractarii unui credit in franci elvetieni, la o dobanda variabila de 6.95% si rate actualizate la trei luni. De exemplu, dobanda anuala  efectiva pentru un credit de 16.000 CHF pe o perioada de 7 ani si cu un avans de 25% din partea clientului este de numai 8,20%.

Un alt competitor puternic de pe piata, Banca Comerciala Romana, propune 2 pachete de finantare a unui credit auto: MOTOR BCR si MOTOR EXTRA/SUPER BCR cu o dobanda de 9,5% pe an/revizuibila pentru creditul in lei, 8,80% pe an in euro si 9,05% pe an pentru dolari, ambele revizuibile.

Dupa Salonul Auto din toamna trecuta, bancile au creat un adevarat val de lansari sau mai bine zis, re-lansari, ale creditelor auto. Astfel, BRD a lansat un credit pentru achizitionarea unui autovehicul Dacia/Renault/Nissan ce acopera 100% din valoarea investitiei tale si un alt credit, pentru achizitionarea oricarui alt model de autoturism cu participarea din partea bancii cu 90% din suma necesara achizitionarii unui autoturism. In plus, pentru acoperirea creditului, poti aduce veniturile a inca 3 membri ai familiei in completare. Raiffeisen propune si ea un set de dobanzi atractive, menite de atragerea cat mai multor clienti pe acest sector din ce in ce mai dinamic al creditelor: o dobanda anuala efectiva la creditele in lei de 10,02% fixa si 11,13% variabila, 8,93% in euro si 10,75 la imprumuturile in dolari. O alternativa tentanta o ofera si cei de la Volksbank cu o dobanda anuala efectiva la creditul in lei de 12,70% si de 9,53% la creditul in euro, in conditiile unui venit minim solicitat de 100 euro pe membru de familie si o valoare nelimitata a creditului.

In afara dobanzilor, o alta modificare importanta survenita in oferta bancilor pe segmentul finantarilor auto o reprezinta perioada de creditare. Pentru obtinerea cat mai facila a creditelor, multe banci au hotarat extinderea creditelor pe perioade mai lungi. Campioni la acest capitol sunt cei de la Banca Carpatica, cu o perioada de acordare a creditului de maxim 10 ani, dar si cei de la BRD care acorda aceeasi perioada pentru achizitionarea unui autovehicul Dacia/Renault/Nissan si 8 ani pentru cel acordat achizitionarii unui alt model de autovehicul. In general, restul competitorilor ofera o perioada de creditare de 7 ani, perioade maxime mai scurte fiind cele ale bancilor Egnatia (4 ani), Banc Post, HVB Tiriac, Libra Bank si RIB cu o perioada de 5 ani. Ca suma maxima acordata, Finansbank acorda 50.000 de euro la o dobanda de 9,9%, Banc Post 25.000 de euro, Porsche Bank 75.000 de euro, banca oferind servicii pentru achizitionarea, in general, a unor modele mai scumpe. Sume maxime de 50.000 de euro ofera bancile Finansbank, Piraeus Bank si Egnatia Bank, 40.000 de euro este plafonul maxim oferit de cei de la Banca Transilvania. La polul opus se afla Romanian International Bank, cu o valoare maxima a creditului de doar 15.000 de euro.

Pentru inlesnirea acordarii creditelor, bancile permit si participarea mai multor membri ai familiei pentru completare. Astfel, BRD permite participarea a inca 3 membri a familiei la creditare, Libra Bank ia in calcul bugetul familiei (sot/sotie, parinti, copii, socri care locuiesc si gospodaresc impreuna), Finansbank ia in calcul ratele lunare de plata (principal + dobanda) la creditele de consum, iar cel pentru care se aplica trebuie sa reprezinte cel mult 30% din veniturile nete ale solicitantului si ale familiei sale (sot/sotie imprumutat).

Ca o dovada a importantei acestui credit sta marturie si intrarea pe piata creditelor auto a noi jucatori, dornici de a-si taia o felie din acest atractiv segment de creditare. Ultimii intrati in joc sunt cei de la Libra Bank, Leumi si Egnatia Bank. Se observa ca piata autohtona a luat avant, mai ales pe strazile capitalei. Oferte tentante si rezonabile exista, trebuie doar sa va decideti asupra masinii mult dorite.

Documente generale necesare creditului auto:
– Cererea de credit;
– Copii dupa B.I. / C.I. pentru solicitant si sot(ie);
– Copie dupa ultima factura de telefon fix / electricitate / gaz / apa /
contractul de inchiriere sau adeverinta de la primarie care sa ateste
domiciliul actual;
– Declaratie pe proprie raspundere privind angajamentele de plata si
litigiile cu terti;
– Adeverinta de venit tip;
– Copie dupa Cartea de munca / Contractul individual de munca.

Catalin Ciuperca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos