Banca Comerciala Carpatica mizeaza pe extindere teritoriala

Banca Comerciala Carpatica mizeaza pe extindere teritoriala

O noua sucursala a Bancii Comerciale Carpatica (BBC) a fost deschisa pe Bd-ul Unirii nr.75, in prezenta presedintelui Nicolaie Hoanta, a principalului actionar, Ilie Carabulea (patron Atlassib) si a lui Radu Negrea … secretar general al Asociatiei Romane a Bancilor.  In prezent sunt 144 de sucursale ale Bancii Carpatica in intreaga tara, urmand ca pana la sfarsitul lunii iunie sa

O noua sucursala a Bancii Comerciale Carpatica (BBC) a fost deschisa pe Bd-ul Unirii nr.75, in prezenta presedintelui Nicolaie Hoanta, a principalului actionar, Ilie Carabulea (patron Atlassib) si a lui Radu Negrea … secretar general al Asociatiei Romane a Bancilor.  In prezent sunt 144 de sucursale ale Bancii Carpatica in intreaga tara, urmand ca pana la sfarsitul lunii iunie sa fie inaugurate alte 20 de unitati bancare, continuind astfel politica de extindere teritoriala intr-un ritm alert. … Cu aceasta ocazie, Radu Negrea a precizat ca Banca Carpatica se situeaza pe locul sase intr-un clasament al celor mai active banci in comunitate.

 

Noul sediu a costat 4 milioane de euro, in timp ce investitia totala privind modernizarea retelei a ajuns, pana in prezent, la 600 miliarde de lei vechi. In cadrul conferintei de presa, oficialii BCC au infirmat zvonurile vehiculate in presa privind vanzarea bancii unor investitori straini.

Dupa implementarea sistemului informatic, care este functional din 15 mai, va fi lansat si cardul de credit Visa. Implementarea sistemului informatic a necesitat o investitie de 1,5 milioane de euro. De asemenea, clientii Bancii Comerciale Carpatica vor beneficia de un nou serviciu care va fi lansat in maximum 3 luni, Home Banking-ul.

In conformitate cu prevederile definite in strategia de dezvoltare pe termen mediu, principalele directii de actiune pe care Banca Carpatica le vizeaza in anul 2006 sunt extinderea retelei la peste 170 de unitati operationale si cresterea fortei de vanzare a bancii. Totodata, se urmareste depasirea cotei de piata de 1%, urmand ca pana in 2007 aceasta sa ajunga la 2%. In ceea ce priveste creditele acordate, imprumuturile destinate IMM-urilor reprezinta 65%, retail-ul totalizeaza 12%, restul creditelor fiind acordate corporatiilor.

Segmentul de piata vizat de Banca Comerciala Carpatica il constituie intreprinderile mici si mijlocii, precum si persoanele fizice carora BBC le ofera o gama larga de produse si servicii. Banca pune la dispozitia firmelor imprumuturi provenite atat de la surse proprii, cat si din finantari externe, ca urmare a semnarii unor acorduri de finantare cu Fondul German Roman, Banca Mondiala si Fondul International de Dezvoltare Agricola. BBC mai vine in sprijnul IMM-urilor si prin derularea unui program de micro-creditare din surse proprii si sustine sectorul agricol prin Programul "Fermierul".

 

Nicoleta Margineanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos