In lipsa unei legi care sa sprijine clientii, de exemplu leagea falimentului personal, bancile si recuperatorii nu prea iti lasa timp sa actionezi in cunostinta de cauza. Asa ca, ai sansa sa vezi cum decurg lucrurile, citind urmatorul material.
Datoriile nu se uita, nu se trec cu vederea. Chiar daca este vorba despre sume mici, chiar daca este vorba despre banci sau companii de utilitati, banii trebuie returnati si este destul de riscant sa incerci sa pacalesti sistemul. Cele mai rele cazuri ajung la recuperatorii de datorii. Cine sunt ei si cum procedeaza, aflati in rândurile de mai jos. Firmele de recuperare, la fel ca si bancile, ofera clientului mai multe sanse de a-si plati datoria.
Procedura de recuperare a creantelor, debitelor, datoriilor presupune doua etape, potriit Imopedia.ro
1. Procedura amiabila - consta in notificari nelimitate transmise prin posta/fax, telefoane nelimitate, sms-uri, e-mail-uri, discutii, negocieri, deplasari la sediul debitorului, intâlniri, propuneri, solutii avantajoase, reesalonari, modalitati de plata, angajamente de plata ferme a sumelor restante de bani;
2. Procedura pe cale judecatoreasca - in situatia in care nu se accepta niciuna dintre solutiile propuse si se constata ca debitorul este de rea-credinta si nu doreste rezolvarea diferendului financiar pe cale amiabila, se opteaza pentru solutionarea cazului in instantele de judecata;
Locuintele executate silit pot fi recuperate de proprietari, in unele cazuri
„Dupa 90 de zile de intârziere, contul clientului este restrictionat, iar din acel moment, clientul intra in procedura de executare. Mai departe, reprezentantii bancii se deplaseaza la fata locului pentru identificarea amanuntita a imobilului. Se emite somatia de plata, in termen de 15 zile, iar aceasta este inscrisa la Cartea Funciara. Stabilirea pretului imobilului se face fie de comun acord cu proprietarul, fie cu ajutorul unui evaluator.", arata compania de recuperare.
Abia daca in aceste 15 zile nu au fost achitate datoriile, se publica anuntul de vânzare cu data licitatiei.
Desigur, exista si posibilitatea ca proprietarul locuintei sa conteste executia. Multi proprietari chiar refuza sa paraseasca locuinta, chiar si cu un ordin judecatoresc in fata.
„Debitorul are posibilitatea sa depuna in fata instantei de judecata o contestatie la executarea silita, in care este obligat sa demonstreze, in fapt si in drept, ca procedura de vânzare/cumparare a imobilului nu a fost respectata, si mai departe sa solicite punerea in reposesie a imobilului. Din studiile efectuate in piata, cca. 85 % dintre proprietarii de imobile evacuati in urma executarii silite refuza sa paraseasca locuinta, astfel incât este nevoie de o succesiune de procese de evacuare, care dureaza extrem de mult si sunt si foarte costisitoare.", arata specialistii Recupit & Asociatii.
Pentru a susține o comunicare transparentă în domeniul său de activitate, OMNIASIG Vienna Insurance Group transmite, periodic, informații despre rezultatele înregistrate, precum și despre cele mai însemnate despăgubiri plătite pe principalele linii de produse din portofoliu.
Începând cu luna august platforma de recomandări credite Patria Partener a devenit disponibilă şi pentru introducerea de recomandări persoane fizice. Pe lângă partenerii de business de tip broker, agenţii de publicitate, firme de consultanţă, acum şi
Banca Mondiala incepe anul 2018 cu previziuni optimiste in ceea ce priveste previziunile de crestere economica, dupa ce 2017 crestere economica globala a depasit asteptarile.
Institutia financiara spune ca economia globala va creste cu 3,1%
Miercuri, leul s-a apreciat fata de dolar, ajungand la un nou minim istoric in raportul cu moneda americana, dupa cum arata cotatiile Bancii Nationale a Romaniei, (BNR).
Conform datelor BNR, moneda americana s-a depreciat cu 0,77 lei,
SIF-urile au devenit in mod atipic actiuni generatoare de dividende atractive finantate consistent prin vanzari de active in conditiile in care portofoliile lor au o capacitate slaba de a genera venituri din dividende. Aceasta politica sustine
Stilago impreuna cu Clara Rotescu dau startul ... Multe dintre noi visam la un look spectaculos, dar de cele mai multe ori nu ne permitem sa dam o fuga prin magazine atunci cand avem nevoie. Asa ca ne mai ramane o solutie: sa inlocuim shopping-ul din mall cu achizitiile online. Daca vei intra saptamana aceasta pe www.stilago.ro, vei gasi cea mai recenta colectie, intitulata MIAU, a binecunoscutului designer si stilist Clara Rotescu la preturi mai mult decat avantajoase. Iata asadar cel mai frumos mod de a-ti incepe saptamana, mai ales ca suntem in luna iubirii si din arsenalul tau de seductie nu trebuie sa lipseasca rochiile.
Targul Educational Bucuresti – editia a doua- 22-25 ... Educatia sta la baza evolutiei societatii umane. De modul in care ne ocupam de educatia copiilor nostri depinde viitorul acestora si al societatii noastre in ansamblu.
Senior Software a inregistrat o crestere a cifrei ... Senior Software anunta incheierea anului 2011 cu o crestere de 27% a cifrei de afaceri, depasind obiectivul de 21% setat la inceputul anului. Extinderea portofoliului de produse, cresterea numarului de angajati cu 25% si furnizarea de servicii la cele mai inalte standarde de calitate sunt elementele care au determinat continuarea trendului pozitiv din ultimii ani.
Stilago se reinventeaza de dragul tau
Cand spui Stilago, te gandesti automat la shopping online de calitate, la milioane de oferte, la branduri de top, reduceri de pana la 70%, plata la livrare si toate acestea cu un simplu click.
Cum sa te accesorizezi DEICHMANN de Sfantul Valentin Ziua indragostitilor se apropie cu pasi repezi. De Sfantul Valentin, DEICHMANN a pregatit o colectie romantica de incaltaminte, cat si de accesorii care va vor ajuta sa impresionati persoana iubita. DEICHMANN scoate in evidenta in sezonul rece, blanita, cizmulitele si ghetutele cu blana la exterior dar si gentutele sau esarfele ademenitoare, cu preturi extrem de accesibile. De Sfantul Valentin poti fi seducatoare, atat la o iesire la un restaurant, cat si la un patinoar, accesorizata cat mai romantic. Avem mai jos niste propuneri trimise de Cupidon.
Silvia Terziu este primul designer român cu o ... București, 9 februarie 2011 – Tânăra creatoare de modă română Silvia Terziu a reușit o premieră pentru moda românească de avangardă: una dintre piesele realizate de ea a fost expusă la Muzeul Poștei Franceze din Paris (foto 1), succesul repurtat determinând conducerea instituției să extindă această expoziție în întreaga Franță. A fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, și acum își dorește să cucerească Parisul.
3DEEP®, tehnologia inteligenta pentru remodelarea volumetrica a pielii! ... O noua inovatie in industria estetica este acum disponibila si in Romania la clinica Dr. Nedelcu Ioan - EndyMed PRO®.
Tehnologia folosita de Endymed, 3DEEP®, merge mai departe de clasica radiofrecventa si mizeaza pe remodelarea volumetrica atat faciala, cat si corporala, cu efecte remarcabile fata de orice laser folosit pana acum. Pentru prima data in istorie colagenul se poate forma fara durere, risc de arsura sau hiperpigmentare. Eficient din primul minut!
Bolnavii de cancer se pot trata gratuit in ... Conform Agentiei Internationale de Cercetare in Domeniul Cancerului, in anul 2010, la nivel mondial, s-au inregistrat 12.7 milioane de noi cazuri de cancer. In fiecare an 3,2 milioane de europeni sunt diagnosticati cu aceasta boala, iar rata este in crestere, estimandu-se ca pana la sfarsitul anului 2020 numarul persoanelor diagnosticate sa creasca la 15 milioane.
ROMIT TV – prima televiziune în limba română ... Prima televiziune în limba română de pe teritoriul italian, ROMIT Tv, a reușit, în doar patru luni de emisie, să atragă 80 la sută dintre telespectatorii din comunitatea română a regiunii Lombardia, potrivit statisticilor realizate de Biroul Italian de Audiență, sucursala din Milano.
Soldul creditelor acordate firmelor si populatiei a crescut anul trecut cu 6,6%, pana la 223 miliarde de lei, sustinut in principal de creditul in valuta, care a avansat cu 7,2% pana la 141,3 mld. lei. Daca
Presedintele EximBank, Ionut Costea, considera ca va fi destul de dificil pentru ca activitatea de creditare sa cunoasca o crestere mai pronuntata, in conditiile in care consumul a ramas in continuare la un nivel scazut.